top of page

İNGİLİZCE ÖĞRENİMİNDE DİJİTAL DÖNEM - İnteraktif Canlı Dersler ile Yabancı Dil Öğrenimi

İNTERAKTİF İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ NEDİR?

İnternet üzerinden, size uygun olan gün ve saatlerde, canlı olarak verilen, geliştirmek istediğiniz İngilizce dil becerileri için farklı alanlarda seçebileceğiniz bir veya birden fazla eğitimlerin online olarak verildiği dijital öğrenme platformudur.

KURS (SINIF) EĞİTİMİNE GÖRE AVANTAJLARI ve DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

AVANTAJLAR

- İnteraktif canlı dersler size uygun saat ve günlere göre ayarlanabilir.

- İnteraktif canlı dersler kişinin seçimine göre eksik olduğu alanlar için düzenlenebilir.

(Ör. Sadece Gramer ve-veya Konuşma/Yazma/Çeviri)

- İnteraktif canlı derslerde kaçırdığınız veya giremediğiniz derslerin kaydını özel olarak isteyebilir ve tekrar edebilirsiniz.

- İnteraktif canlı derslerde ders konusuyla ilgili anlamadığınız ya da tekrar gerektiren tüm konu ve sorularınızı öğretmeninize istediğiniz zaman e-mail ve whatsapp üzerinden ulaşarak sorabilirsiniz.

- Online olarak gerek duyduğunuz tüm materyal ve alıştırmalara 7/24 ulaşabilirsiniz.

- Eğitiminize nerede olursanız olun, ister evinizde, ister işyerinizde, ister iş seyahatinde, rahat ve konforlu bir şekilde devam edebilirsiniz.

DEZAVANTAJLAR

- Online ve İnteraktif canlı eğitim platformları son zamanlarda popüler olan eğitim şeklidir. Bu eğitim şekli özellikle Covid/Corona virüs salgını sırasında daha da aktif ve işler bir hale gelmiştir. İnteraktif eğitimlerimizde ilk önce bu sisteme kuşkuyla yaklaşan birçok öğrenci ile yaptığımız analizde öğrencilerin sisteme uyum sağladıkça çok daha verimli ve devamlılık gösteren tarzda yaklaşımı olmuştur. Öğrenci sayımız ilk olarak 12 iken son zamanlar 77 kişiye kadar yükselmiştir.

- Bu sistemin belki de tek dezavantajı sistemin kendisinden değil, öğrencinin kendine karşı edindiği öğrenme disiplini, hedef oluşturma ve gerekli konsantrasyonunun/motivasyonunun düşük olmasından kaynaklanan faktörlerdir. Bu tür faktörleri ortadan kaldırmak ve başarılı bir öğrenme sağlamak için sistemimiz içinde Eğitim/Öğrenme Koçluğu verilmektedir.

İNTERAKTİF CANLI ONLINE EĞİTİMLER NASIL VERİLİR?

İlk olarak, almak istediğiniz eğitim programına göre gerekli olan Seviye Tespit sınavı sonrasında, program eğitmeni sizinle iletişime geçip hedeflediğiniz eğitime en iyi ve verimli şekilde hazırlanabilmeniz için canlı bir danışmanlık verecektir. İnternet üzerinden, Online Seminer/Eğitim Programı aracılığı ile hazırlanmış dersler, programda belirlenen saatlere ve günlere göre canlı olarak başlayacaktır. Programın eğitmeni canlı olarak dersleri, konuları hazırlanan sunumlar şeklinde anlatarak verir. Bu derslerin anlatımı sırasında öğrenciler istedikleri soruları sorabilirler ve yanıtlarını alabilirler.

Derslerin sonrasında haftalık olarak Quiz’ler yapılmaktadır. Bu şekilde öğrencilerin birebir takibi ve gelişimleri yine eğitmenleri tarafından gözlemlenir ve gerekli ekstra çalışmalar ayarlanarak öğrenciler desteklenir.

Öğrencilere online derslere ek olarak konularıyla ilgili günlük takip edebilecekleri (Bireysel Çalışma Programı) olan Self-Study Programme hazırlanır. Öğrenciler interaktif derslerin haricinde bu programı takip edip günlük ödev ve çalışmalarını yaparak eğitmenlerine göndermek durumundadırlar. Bu program sayesinde öğrencilerin gelişimleri takip edilir. Öğrencilerin tüm geri bildirimleri (Feedback) canlı olarak birebir verilmektedir.

Eğer bulunduğunuz yerde internet bağlantınız varsa, bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefondan herhangi birine sahipseniz bu eğitimlerden faydalanabilirsiniz.


203 görüntüleme0 yorum
bottom of page